Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 11 (ul. Łęgska 28)
(1)
Autor
Kwiatkowski Krzysztof (1952- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Sztuka przetrwania
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura fizyczna i sport
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Survival po polsku. Cz. 1, Początek / Krzysztof J. Kwiatkowski. - [Łódź] : [Oficyna Wydawniczo-Reklamowa Sagalara], [copyright 2017]. - 237, [2] strony, [32] strony tablic : fotografie, ilustracje ; 21 cm.
Survival po polsku. Początek” na pewno nie jest kolejnym, podobnym do innych, podręcznikiem survivalu. Książka stara się wyjaśnić pojęcie survivalu, odpowiedzieć na pytanie czym on jest. Traktuje temat nie tylko czysto technicznie, ale również od strony niejako samego stylu życia. Nie jest to tylko teoretyczny wykład, a próba podzielenia się cząstką swojej ogromnej mądrości przez Autora, który poznawał życie dzięki opowieściom swego ojca, spadochroniarza gen. Sosabowskiego, odznaczonego w Bitwie Arnhemskiej. Doświadczenie zebrane podczas „kursów korzonkowych” w 1 Samodzielnej Brygadzie Spadochronowej, w Szkocji, było przekazywane Autorowi podczas bliskich i dalekich wypraw w Naturę. Pozycja ta przeznaczona jest dla uprawiających survival lub mających na to ochotę dorosłych i młodzieży, dla wszystkich dążących do poznania siebie, natury i pragnących radzić sobie w swoich życiowych wędrówkach. Można w niej znaleźć zarówno informacje dotyczące zdrowia i udzielania pierwszej pomocy podczas survivalowych wypraw, jak i "Czartowskie rady", które rozśmieszą, gdy je zmęczony poczytasz...[nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 11 (ul. Łęgska 28)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796/799 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej